donderdag 18 februari 2010

Financiele overzichten

Periode 1 hebben wij naar alle tevredenheid afgesloten met 7,3 miljoen winst. Helaas was deze winst een stuk lager dan wij gepland hadden. Dit komt doordat wij de nieuwe financiƫle veranderingen niet hadden doorgevoerd in onze berekeningen. Wij gingen uit van de ideaal situatie en dus een niet veranderende economie. Een fout die we hebben moeten bekopen met een ruim 13 miljoen lagere winst dan gepland. Hierdoor ontstond ook een liquiditeitsprobleem waardoor een overbruggingskrediet onvermijdelijk was. Dit kost ons in periode 2 veel extra geld aan rentekosten die eigenlijk niet nodig waren geweest.

Doordat onze prijs een stuk hoger lag dan die van onze concurrenten verloren we veel afzet. Hierdoor daalde dus ook onze omzet. Wij hebben daarom besloten, naar aanleiding van het marktonderzoek, onze prijs te verlagen. Zodat we afzet (en omzet) terug winnen en onze concurrentiepositie stabiliseren.

Wat de halffabricaten betreft hadden wij veel ingekocht, dit hebben wij bewust gedaan vanwege de korting die je krijgt bij het inkopen van grote getalen. Helaas hebben wij minder verkocht dan wij hadden gepland waardoor wij nu nog meer halffabricaten in voorraad hebben. Het voordeel hiervan is dat we nu minder geld hoeven te besteden aan de inkoop van halffabricaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten